Gepost door: Tom Staelens | 09/02/2009

Fuxing Park


Was even nog iets vergeten van eergisteren.
Zo hier en daar in China heb je enkele grote parken in de stad, waarvan we af en toe 1 proberen te bezoeken. Het park dat wij bezochten was het “Fuxing Park”.Dit park lijkt ons één van de populairste parken rondom ons. Je ziet hier de allerkleinsten tot de aller oudsten. En elk heeft zo zijn eigen bezigheid hier in het Fuxing Park.

Het eerste dat we tegenkwamen toen we het park binnen gingen, was een vijver met daarop een soort van opgeblazen, rond rad (foto) waar de kindjes hun energie in kwijt konden door rondjes te lopen in het rad, en zo hun bootje van de éne plaats naar de andere te sturen.

Iets verder (en dat zagen we in nog wat andere parken terug) konden de iets oudere kinderen (en soms ook volwassenen) vissen op goudvissen in een poeltje in het park. Dit deden ze met behulp van een klein visstok en aan het haakje maakten ze kleine stukjes opgerold deeg vast. Ze smeten hun stukje deeg vlak voor een goudvis, en dan hopen maar dat deze beet. En wanneer ze beethadden, moest je zien dat je niet achter zo iemand stond. Met een grote zwier haalden ze het visje uit het water in het emmertje met water achter hun. En zo ging dit wel even door. Wanneer ze er genoeg van bleken te hebben, gingen met hun emmertje naar een klein standje, waar iemand de visjes in een “bokaaltje” deed om mee naar huis te nemen.

Dan hebben we de ouderen, van papa’s en mama’s tot bomma’s en bompa’s. Deze hebben een 4-tal activiteiten of hobbies in het Fuxing. De eerste bestaat een soort van kaartspel. Maar hier hebben we, zelf na echt ons opperste best te doen, niets van begrepen. Het enige dat we begrepen, was dat het om geld ging en met kaarten te doen was. And that’s it. Rondom de kaarters stond dan vaak een meute mensen die echt gefacineerd het spel probeerden te volgen. Wat verder op had je dan de mensen die hun “rust” zochten in een soort van “Tai Chi” (http://nl.wikipedia.org/wiki/Tai_chi). Dit is een soort van “sport” die je vaak in films etc. ziet. Heel traag maar gecontroleerd voeren ze verschillende bewegingen uit, met daaronder de oooh zo bekende “kraanvogel” etc. Deze personen staan echt over het hele park verdeeld, in groepjes en alleen, en echt van alle leeftijden. Een beetje verder heb je de ouderen, die zich buigen over een soort van damspel. Dit leek ons al iets verstaanbaarder dan het kaartspel, maar hadden geen tijd om hier uren te blijven staan om het totaal te begrijpen, er was nog zoveel dat we die dag wouden zien.

Het laatste dat we in dit park tegen kwamen, was een pleintje met allemaal mensen met een vlieger, van jong tot oud. De jongsten speelden met een gewonen vlieger zoals wij aan strand. De oudsten, die speelden met een vlieger met allemaal identiek een soort van arend aan het einde. En deze leken ze zo realistisch mogelijk de lucht te willen laten doorklieven. Wel een grappig zicht 🙂
Advertenties

Responses

  1. Ale die vissen daar eten dus wa hier de mensen ete en waarschijnlijk omgekeerd :p

    Wel tof zo’n park, die rubberen bootjes/radjes zien der plezant uit :p kzou da wel is willen doen op de noordzee.

    Zijn der ondertusse eigelek al enkele chinese zinnekes da jullie kunne zegge ?

  2. twas wss manillen… verstade soms ook mee moeite maar eh op slechte dagen 😉


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: