Gepost door: Tom Staelens | 08/04/2010

Een druk weekend – deel 2

Het vervolg …

Nadat de was gedaan was, waren we beide klaar om richting Carrefour te gaan. De Carrefour is zowat de enige winkel in Shanghai waar je enkele buitenlandse zaken kunt kopen, zoals degelijke mayonaise etc. Mijn missie : Mouseline Puree! Na even te zoeken vonden we de buitenlandse sectie. Dit was slechts een klein deeltje in deze grote winkel. Maar … missie succes vol! Het was dan geen Mouseline, maar een Carrefour variant, maar met glans geslaagd in het vinden van puree! Daarnaast hadden we nog wat Duitse boerenworst, chipolatta-achtige worsten, mayonaise (die uiteindelijk toch ook zo geen goede is), olijven en kaas ingeslagen. Na aan de kassa afgerekend te hebben, was het tijd om met ons tweetjes richting Japan-food te vertrekken.

Mmmh, 148 RMB/persoon voor ongelimiteerde hoeveelheid voedsel en drank. Heerlijke verse (rauwe) vis en zijn eitjes, kreeft & krab, oesters en mosselen, garnalen en langoustines, groentjes en frietjes, … gedept in een sausje met wasabi …


Yang en ik hebben ons misschien daar iets te dik gegeten; de terugweg ging heel op zijn gemakje 🙂

De volgende dag was een heerlijk warme dag! We zetten de dag in met een bezoekje aan de groenten markt. Daar kochten we o.a. een soort van paarse aardappel! Was iets dat ik gezien had op televisie, en wou ik dus uitproberen. Gewoon enkele minuten in de microgolf oven, tot als deze ontploft, en eten maar.

De dag beloofde lekker warm te worden. Tijd voor een stapje in het nabije park, waar je even kan vluchten van ‘de stad & bijhorende geluiden’. Heerlijk genieten van het zonnetje.


Het verlengd weekend werd afgesloten met … puree – boerenworst – groentjes 🙂 jammie!

Advertenties

Responses

 1. Ik begon jouw artikel te lezen …over de inkopen in de carrefour en zag in een ooghoek al de eerste foto staan . Effe heb ik gedacht dat jullie een heus menu hadden klaargemaakt . Tot ik zag dat de kiekjes kwamen van gerechten in the Japan food .Tja , ik had jullie overschat !!
  Maar ’t ziet er allemaal lekker uit .
  De mousselinepurée daarentegen is nogal “wittekes” .
  Leuk en ontspannend park zo te zien !

 2. amai paarse aardappelen 😀 is da lekker ?
  en in da park zijn er zo precies witte stokke met een breder uiteinde en een zak erbij, waarvoor is da ?

  • haha da was een soort van game/competitie die daar aan de gang was. 3 teams moesten van op afstand daar soort ballen in smijten… snapte het niet helemaal… :p

   • Paarse aardappelen en spierwitte puree……….en dat voor een Brugge-supporter 🙂

   • die spierwitte puree dat komt door de flash van het foto toestel :p lol
    en jah, paarse aardappelen… je moet dat nu gewoon toch eens geprobeerd hebben 😉

 3. Da ziet der nu toch echt ni normaal uit, zo ne paarse patat. Shtoemp en sosissen daarentegen, wa zeggen de chinezen daarvan?


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: