Gepost door: Tom Staelens | 28/05/2010

1 dagje wereld-kijken => Expo 2010


Woensdag ochtend, 7 uur ’s morgens. De wekker gaat af, en Yang en ik sleuren ons uit ons bed. Gauw een douche nemen, sandwiches met kaas, hesp, mayonaise en groentjes klaarmaken. De hele voorraad koekjes die we gisteren hebben ingeslagen in mijn rugzak proppen.

We zijn klaar voor een dagje ‘wereld-kijken’, oftewel een dag die we integraal zullen doorbrengen in het Expo park hier in Shanghai.

Expo 2010 (2010上海世界博览会) is een Wereldtentoonstelling die van 1 mei tot 31 oktober 2010 word gehouden in Shanghai, de grootste stad van China. Het thema van de tentoonstelling is Betere Stad – Beter Leven (Better City – Better Life). Het terrein van Expo 2010 heeft een oppervlakte van 5,28 km² en ligt aan beide oevers van de Huangpu-rivier tussen de Lupubrug en de Nanpubrug. Meer dan 180 landen en 50 organisaties, waaronder België, Nederland en Suriname, nemen deel.

Haibao is de officiële mascotte van de Expo 2010, en is alom tegenwoordig in China. Overal waar je gaat, zie je Haibao wel, in het park, op tv, poppetjes en paraplu’s… de bekendste Chinees tussen de Chinezen.

Om 8:58 uur ’s morgens kwamen we toe aan de expo-site. Een megalomaan complex strekt zich uit zo ver je ogen kunnen zien. 2 minuten later gingen de deuren open. Na een uurtje aanschuiven (wat echt best meevalt gezien de massa mensen die binnen moeten geraken) waren we binnen, klaar voor de strijd tegen de massa, klaar om zoveel mogelijk pavilioenen te doen.

Het eerste Paviljoen op ons pad was dat van Afrika
Het eerste was echter eerder een tegenvaller. Niet echt de moeite om te bezoeken. Dit paviljoen had niet veel actie in zich, niets speciaals. Vlug wegwezen dus, op naar het volgende.

Het volgende dat we wouden zien was het gehypte paviljoen van Engeland. Het is een kubus waaruit allemaal ‘stengels’ komen, die elk aan het uiteinde zaden van over de hele wereld bevatten. Was wel tof om te zien.Wordt vervolgd morgen, met onder andere het Belgische paviljoen!!!

Advertenties

Responses

 1. Ik zie dat je super veel foto’s van het Engelse paviljoen getrokken hebt. Thanks! Mijn zus had gelijk, ik vind het ook een geweldig paviljoen. Weet je hoeveel zaden het in het totaal zijn? Ben benieuwd naar de rest van de paviljoenen die jullie gezien hebben. Wanneer gaat de rest er zijn? :-p

  • Geen idee hoeveel verschillende zaden… veel :p ben nu bezig aan deel twee 🙂

 2. die krijg krijg je maar 1 x in je leven, heb ze ook gehad in 1958

  • lang lang geleden… toen Patrick nog een kleine jongen was … haha! 🙂

 3. Ziet er groots uit
  Hebde het volledig kunnen bezichtigen? Of is da ni te doen op enen dag ?

  • op 1 dag kan je zeker niet alles doen 🙂 maar gaan nog een 1-2-3 keer terugkeren… weten nog niet wanneer. misschien een superstorm-dag 🙂 dan zal er wel beduidend minder volk zijn veronderstel ik 🙂 haha!

 4. amai hoe groot en hoe mooi is da daar ni allemaal gedaan?!
  en das erg hoor een stand voor Belgische frieten en ni eens goeie en dan nog wafelstand zonder wafels!! wa was er dan eigenlijk wel aan die wafelstand ?
  xxx

  • er was niets aan de wafelstand :p tijdelijk zonder ofzo…
   wanneer je komt zal je het allemaal zelf kunnen zien 🙂 haha!

 5. ma ik vrees ervoor want ik heb echt vliegangst en na een uur was het voor mij al genoeg dus wa ga 14u dan wel ni zijn :s

 6. Zo mooi Ö
  ik dacht het as al weer lang gelede da ik iets geschreven had dus ik stuur mijn favoriete chineesje nog eens iets 😉
  alles nog altijd eve goe daar in china? en nog genoeg geoefend op jungle speed zoda ge ons (mss 1 van de vele spelletjes) is gaat kunne verslaan? ;p

  • Oei tom, nog mensen van wie je niet kan winnen… En denken dat je enkel van mij verloor. Blijkbaar ben je dus toch slechter dan gedacht :-p Ik hoop dat je het tegendeel kan bewijzen als je terug bent! 😀

   • hij is er echt vreselijk in :p

   • thanks 😦 wacht maar tot ik terug ben 😛

 7. haha ik krijg al schrik ;p


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: