Gepost door: Tom Staelens | 29/05/2010

Expo 2010: deel 2

Na het Engelse paviljoen trokken we richting dat van België. Ondertussen was het al heel wat drukker op de expo-site, en naargelang werden de aanschuif rijen langer om langer. We dachten even binnen te springen op bij het Duits en Frans paviljoen, maar met aanschuif rijen van respectievelijk 5 en 3 uur, dachten we ‘toch maar niet’. We besloten dus van enkel paviljoenen te doen die minder dan 1.30 minuten aanschuiven waren. Zo dus voor het Belgisch/Europees paviljoen.

Ik vond het best wel de moeite, en was tof om Yang eens wat te tonen van België, buiten de bekende chocolade en bieren.

Eenmaal we buiten dit paviljoen waren, waren er drie standen. Eentje met (zeer beperkt aanbod van) Belgische bieren; eentje met frietjes (echt wel niet de beste! wat een tegenvaller, had er zo naar uitgezien, en geen stoofvlees, mammoet, Bicky of degelijke mayonaise!), en dan Belgische wafels (waar de wafels ontbraken). In het kort, deze laatste 3 standjes waren een perfecte weerspiegeling van onze regering… een stand met weinig inhoud 🙂 maar verder was het paviljoen in mijn ogen top 🙂 was ik wel blij om 🙂

De temperaturen gingen ook toen vlot de lucht in, met als gevolg van zonne crème te vergeten: een verbande kop/nek/armen… gelukkig viel het best wel nog mee (niet zoals Bram heeft voorgehad door in slaap te vallen op het strand! hahaha!!!) Verder bezochten we nog 13 andere paviljoenen, 16 dus in totaal, wat best wel een mooi aantal is, en beduidend hoger ligt dan dat wat een gemiddelde Chinees op een dag doet 🙂

 • Egypte
 • Tunesië
 • Algerije
 • Litouwen
 • Kroatië
 • Argentinië
 • Slovenië
 • IJsland
 • USA
 • Mexico
 • Chili
 • Pacific (o.a. Fiji en Papa New Guinea)
 • Japan

Japan was best wel de moeite, maar iets te veel video shows die iets te overduidelijk gesponsord waren door Canon, Panasonic & Toyota. USA viel ook best mee, alsook weeral te veel video shows, al waren deze wel iets beter dan die van Japan. Pacific was een joint-paviljoen (net zoals Afrika), en was dus echter weer een tegenvaller. IJsland is het best wel waard om een bezoekje te brengen.

Het beste paviljoen van al die we deden was veruit dat van Chili. Had ik eigenlijk nooit verwacht, maar was echt knap. Alles was van hout, heel toffe originele concepten, … ook dat van Mexico was zeer zeker de moeite en behoort volgens mij ook wel tot de toppers. Ik ga hier nu niet helemaal over uitbreiden, je moet maar langskomen op bezoek 🙂 haha!

voor al de foto’s, check deze link: http://s1016.photobucket.com/albums/af287/tomstaelens/expo%202010%20Shanghai/?start=all (ik kan zo geen slide presentatie als Bram online zetten, door beperkte internet 😦 )

Groeten vanuit een prachtig Shanghai!

Tom, aka jullie favoriete Chinees

Advertenties

Responses

 1. Ale, nooit verwacht, Latijns Amerika is toch mooi zeker 😉 ?

 2. Hey favoriete Chinees, hoe is het daar nog met jou? alles OK op het werk en in de liefde? Bijna vakantie in het vooruitzicht? Heb je ginder via de ambassade moeten stemmen vorige week of heb je met volmacht gewerkt?
  Hier is niet zoveel te verellen behalve dat het momenteel wereldbeker voebal à gogo is 🙂 Met 3 mans in huis zie ik de ballen hier nogal rollen (figuurlijk uiteraard!)
  O ja, ik heb een tijdje problemen gehad om op jouw blog te geraken, systeem liep steeds vast en ik kon ook geen reacties meer typen maar nu lukt het terug; weet ook niet hoe dit kwam 😦
  Veel groetjes vanuit het verre (momenteel koude) België.

 3. Leeft ge nog é man ?? Tis hier ma stillekes op uwen blog ?

  En alles goe daar voor de rest ? Hoe ist met Rita ? (sorry hare chinese naam kan ek ni onthouden :p )


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: