Gepost door: Tom Staelens | 06/10/2010

Op vakantie : Huangshan

Lange tijd stil geweest, ik weet het… Met de broer hier en veel werk op’t werk, heb ik zelf niet veel tijd gehad om iets te typen.
Bram werd verondersteld van eens iets te typen over hoe het hier voor hem was, maar daar is blijkbaar niet te veel van in huis gekomen, haha…
Dus voor die ontbrekende maand … ask Bram 😛

Er is nu een lange vakantie: Chinese nationale vakantie. Voor ons de tijd om er eens op uit te trekken. Onze bestemming Huangshan.
Huangshan is een populaire vakantie bestemming in de bergen van China. de foto’s ( met hier en daar iets bijgeschreven) kan je bekijken op: http://www.flickr.com/photos/tomstaelens/sets/72157625106757450/
Video’s worden later vandaag of morgen nog upgeload, dus kom zeker terug kijken!

Dag 1 (oktober de 3de): ’s morgens vroeg om  5 uur maken we ons klaar om te vertrekken richting People Museum, waar de bus ons opwacht om richting Huanshan te vertrekken. Nadat een groep indiers na lang wachten dan toch op de bus geraakt was, vertrokken we voor een rit van 5 uur. Onze eerste stop was voor lunch bij een restaurant. Afschuwelijk eten! Na een heleboel rijst te hebben gegeten, en de rest eerder links te laten liggen, gingen we weer op weg met de bus. De tweede stop was een oude stad, genaamd XiDi, in de buurt van Shanghai.

XiDi was vrij ok, niet zo heel speciaal, maar wel tof om een te zien (zie foto’s op mijn flickr account). Een oude stad met oude huizen van een 300 tal jaar geleden.

Daarna zetten we onze trip verder naar ons hotel, waar we even alles konden uitpakken, even rusten, en dan naar oude stad nummer 2 (nadat de indiers weer op zich laten wachten). Deze oude stad was echter echt STOM. Echt niet de moeite, en dus focussen Yang en ik ons op een goed restaurant om iets te eten. We aten in een Koreaans restaurant een soort van Fondu – achtig iets. Super Lekker! Spijtig dat we niet alles opkregen! Daarna trokken we naar ons hotel voor een welverdiende nachtrust (die van zeer korte duur zou zijn)

Dag 2: Om 3.30 gaat onze wekker af. Douchen, enkele zaken inpakken, en klaar om weer te vertrekken voor deel 2 van onze trip … iedereen was klaar  … buiten … rara… we mochten weer wachten op de Indiers. Nadat deze eindelijk dan toch ook weer zover waren, vertrokken we richting de Huangshan bergen. Aan iedereen die ooit Huangshan wilt bezoeken. Laat de oude steden voor wat het is … spendeer al je tijd op de bergen!!!

Na lang aanschuiven (zo’n 3 uur) waren we aan een kabel lift die ons een heel stuk hoger in de bergen bracht, daarna was alles met de voet te doen. Ik vond de bergen echt super. Steile hellingen en afdalingen, een massa aan trappen, en een fantastisch zicht (zie de vele foto’s op Flickr)! De gids bleef ons proberen ervan te overtuigen dat berg X leek op een bloem, en berg Y op een vis/schildpad/konijn/… maar wij zagen in de meeste met de beste wil van de wereld helemaal niets. Sommige leken met een klein beetje goede wil op een vis ofzo, maar anderen … toch maar niet.

Na een hele lange dag wandelen en klimmen en zuchten en puffen (en een helemaal verbrand hoofd) keerden we terug naar ons hotel, waar we ons gauw omkleden in zwemgerief… HotSpring! Geniaal. Spijtig dat we daar geen foto’s mochten trekken.

HotSpring is een soort van heet water poelen in openlucht met allerhande aroma’s. Zeker 30 baden waren er… echt genieten. Rode wijn/melk/koffie/citroen/lavendel/verschillende kruiden… we trokken van de ene naar de andere, tot het ons te warm werd, en hup, terug in de volgende met helende kracht X of Y …. MMMMMMMHHHHHHHHHHH… heerlijk!!! De perfecte afsluiter voor een dag wandelen in de bergen! mijn favoriet was de rode wijn, gevolgd door de koffie poel! (Foto van het park op het internet gevonden 1 , 2 , 3 , 4 , 5 )

Na daar enkele uren in vertoefd te hebben, trokken we terug richting ons hotel

Dag 3: vandaag konden we al ‘iets’ langer in ons bed blijven liggen. Om 6 uur stonden we op om te gaan ontbijten beneden in het hotel, alles pakken, en terug op de bus voor deel 3 van onze reis: een boottocht tussen 2 beboste bergen, was wel knap om te zien (maar vergaat helemaal in het niets tegenover de tocht op de berg de vorige dag) Verder bezochten we nog enkele kleine zaken, waarvan het enige noemenswaardige een stukje Chinese opera/theater was. En noemenswaardig is hier niet in de positieve zin (zie online video’s)… Check it out!

Rond de middag vertrokken we dan richting ons oude vertrouwde Shanghai … back home!

Advertenties

Responses

 1. heb de foto’s gezien , knap

 2. dag Tom, ondertussen ook al terug een tijdje geleden 🙂
  Prachtige bergfoto’s; die kabellift gaat precies heeeel steil!! Die hotwaterbaden zien er verrukkelijk uit, zou ik ook wel eens willen proberen. Ik heb wel die laatste foto’s van die boom zitten bestuderen: wat was daaraan te zien? Een slang?
  Toch fijn dat we via jouw foto’s een stukje China en Chineese cultuur kunnen opsnuiven 🙂
  Ik kijk al uit naar de volgende 🙂
  Veel groetjes van de cirefiesjes

 3. Fabelachtig, da hotspring resort daar.

  Waarom ligt er ne gigantischen bal op da één gebouw?
  En waarom is diejem boom zo beroemd in China? Of ist het type boom dat zo beroemd is in China :p ?

 4. Boom is beroemd omdat het gebruikt werd in superveel schilderijen en boeken etc… vraag me niet waarom 😛 de hotspring … dat was echt geniaal! super genieten ! Die gigantische bal op dat ene gebouw … iets meer specifiek? haha!
  Thx voor de reacties 🙂 momenteel niets speciaals te schrijven, maar komt wel 😉

 5. Euhhh awelja der zit ne foto tussen van een gebouw met een plat dak, en daarop ligt een groot, wit -dachtek- bolvormig object. Kweet ni just meer welk nummerke van foto het is

  • Dag Tom, “geen nieuws goed nieuws” zegt men in de volksmond; we hopen dat dit voor jou ook het geval is en dat alles daar in het verre China nog steeds naar wens verloopt…Hopelijk heb je ginder beter weer dan hier want hier op verschillende plaatsen serieuze overstromingen door hevige en aanhoudende regenvallen; Cedric kan er van meespreken want hij moest net in een gedeeltelijk overstroomd gebied gaan “draaien” (DJ). De plaats waar hij moest draaien was er geen probleem maar wel om daar te geraken….
   O ja en Yves heeft zich ook aan het “koken” gezet: hij heeft dit WE zelf tiramisu gemaakt,….het was lekker 🙂
   Veel groetjes en tot later nog es….


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: